IJM Land Half Marathon 2016 Terima Lebih 6,000 Peserta

Pagi hari adalah waku yang best untuk jogging sebab tak panas sangat. Sejujurnya, uncle jarang sangat joging. Rasanya dah berbulan-bulan stop jogging. Tapi entah kenapa seminggu dua ni uncle rajin berjalan kaki. Pagi jalan, tengah hari jalan, petang jalan, malam pun nak jalan kaki. Ni semua efek Pokemon Go! Hahaha

Sedang uncle sibuk Pokemon Hunting kat area Dataran Centrio Seremban 2 pada ahad yang lepas, uncle perasa ada event sedang berlansung kat situ. Bukan event sebarangan, ia event tahunan IJM Land Half Marathon dari IJM Land. Masuk tahun ni dah tahun ke-5, IJM Land organize event IJM Land Half Marathon ni.

Uncle difahamkan event kalini disertai oleh lebih 6,000 orang peserta! Main lama makin ramai orang suka bersukan. Dengan ini, mungkin lepasni Malaysia takkan lagi digelarkan sebagai “Negara Yang Mempunyai Penduduk Paling Gemuk Di Asia Tenggara“.

Larian bermula seawal jam 5.30 pagi. Malangnya uncle sampai je sini, semua orang dah habis lari, semua dah tunggu nak ambil hadiah :(

Larian bermula seawal jam 5.30 pagi.
Malangnya uncle sampai je sini, semua orang dah habis lari, semua dah tunggu nak ambil hadiah 🙁

Tagline untuk tahun ini adalah “Run Together, Bond Stronger“. Ia dengan tujuan untuk menyedarkan kepada umum betapa pentingnya gaya hidup sihat kepada masyarakat dan sekaligus dalam usaha untuk membantu Pertubuhan Hospice Negeri Sembilan dan Pertubuhan Penyakit Lisosomal Malaysia (MLDA).

Kalau tahun tahun sebelum ni IJM Land punya event larian hanyalah berjarak 5 hingga 20 km sahaja, uncle difahamkan yang tahun ni IJM Land telah memperkenalkan trek baru sejauh 21km!

Menurut Encik Edward Chong, Pengarah Urusan IJM Land Berhad, “Selama ini, acara ini telah menarik hati ramai pelari dan record-breaker, serta mereka yang gemar berjoging. Kami membuat acara ini bukan sahaja sebagai platform untuk pelari tetapi untuk mengukuhkan ikatan masyarakat dan membawa orang ramai dari semua lapisan masyarakat bersama-sama untuk menikmati sukan, seperti yang ditunjukkan dalam slogan kami tahun ini: Run Together, Bond Stronger”.

Encik Edward Chong, Managing Director IJM Land Berhad bergambar bersama pemenang top 5 untuk kategori terbuka lelaki 21KM.

Encik Edward Chong, Managing Director IJM Land Berhad bergambar bersama pemenang top 5 untuk kategori terbuka lelaki 21KM.

Yang Berbahagia Dato' Soam Heng Choon (kanan), CEO & Managing Director of IJM Corporation Berhad bergambar bersama 'fastest runners' untuk IJM Land Half Marathon 2016, Lim Khon Seng (kiri) and Danielle Nant (dua dari kanan)

Yang Berbahagia Dato’ Soam Heng Choon (kanan), CEO & Managing Director of IJM Corporation Berhad bergambar bersama ‘fastest runners’ untuk IJM Land Half Marathon 2016, Lim Khon Seng (kiri) and Danielle Nant (dua dari kanan)

Tengok pelbagai kesan positif yang boleh didapati dengan gaya hidup sihat seperti ini, uncle terus bersemangat untuk persiapkan diri untuk IJM Land half Marathon 2017 yang dijangkana akan berlansung pada 13 Ogos 2017!

 12,506 total views,  1 views today

Comments
 1. seri nian
 2. Scha Nazri
 3. Datin Sweet
 4. nikkhazami
 5. suri
 6. nila anggraini
 7. titan
 8. Muhammad Khairuddin Lim
 9. Raihanah
 10. mrhanafi
 11. Introducer maybank
 12. anuar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge