Uncategorized

tempat makan best di teluk senangin

Tempat-Tempat Makan Best di Sitiawan, Perak

Makan! Sapa tak suka makan kan? Nak-nak bila penat travel, mesti la nak makan makanan yang sedap-sedap. Yang tu la yang dok terbayang terbayang dalam fikiran uncle bila penat seharian travelling dari satu tempat ke satu tempat. Kalau anda ke sekitar Perak terutamanya area Sitiawan dan menginap di Swiss-Garden Damai Laut, mesti nak keluar dan cari …

Tempat-Tempat Makan Best di Sitiawan, Perak Read More »

Penang War Museum, Museum Paling Menyeramkan Di Asia

Pada uncle, tak sah kalau tak masuk museum bila kita melancong atau bercuti ke sesuatu tempat. Uncle percaya, bila ke museum, feel travel itu akan lebih hebat sebab kita akan dapat pelajari dengan lebih mendalam kisah sejarah sesuatu tempat itu. Di negeri Pulau Pinang, ada pelbagai jenis museum yang menarik. Pada trip uncle ke Penang baru-baru ni, uncle sempat terjah ke Penang War Museum (Muzium Perang Pulau Pinang) yang di katakan antara Museum Paling menyeramkan di …

Penang War Museum, Museum Paling Menyeramkan Di Asia Read More »

Adat Museum

tempat menarik di kuala klawang

Apa ada di Kuala Klawang sampai uncle tulis satu entri mengenai bandar Kuala Klawang? Sebenarnya Uncle baru je pertama kali singgah sini lepas mandi Jeram Toi tempoh hari. Tanpa apa-apa maklumat pasal Kuala Klawang, uncle dan buddies uncle cuba explore Kuala Klawang dengan hanya berjalan kaki.