VIDEO: Ramadhan di Bandar Seri Begawan, Brunei

Share

Pertama sekali, TENGOK video di atas.

Bila uncle sebut je nak pergi ke Brunie, banyak persoalan dan kenyataan yang dilontarkan daripada teman-teman uncle seperti, “Ada apa kat Brunie?“, “Macam boring ke Brunie tu… Bukan ada pantai atau boleh buat apa-apa aktiviti“, “Mana ada apa wei kat Brunie, ada masjid je” dan banyak lagi la.

Jadi uncle tercabar untuk buat satu tip berbeza yang boleh menarik minat ke Brunie. Yup, ‘Ramadhan di Bandar Seri Begawan‘ adalah tema untuk trip uncle baru-baru ini.

Trip bulan ramadhan ni terlintas di minta uncle lepas balik dari menunaikan ibadah umrah pada bulan 5 yang lepas (yang mana uncle tak sempat lagi nak kongsi mengenai pengalaman uncle menunaikan umrah pada pertama kali hahaha).

Untuk trip Ramadhan di Bandar Seri Begawan, terima kasih kepada Jimi, kenalan uncle di Instagram, kerana menjadi tour guide kami. Siapa sangka, dari berbalas ‘like’ di Instagram boleh jadi kawan. Ternyatalah tidaklah sukar untuk membuat kawan di laman social 🙂

703 total views, 3 views today

Share
Comments
  1. Noriza Rahman
  2. titan
  3. MUHAMAD MAWARDI BIN MAT YUNUS
  4. Nurul Amalina Mazlan
  5. Muhammad Khairuddin Lim
  6. Fieza Sani
  7. Afif Rayyan
  8. Ikhwan
  9. mrhanafi
  10. Jie Susanos
  11. anuar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge