Tak Cukup Masa???

Share

Masa cepat berlalu? Rasa seperti masa selalu mencemburui kita? Betul ke masa cemburu dengan kita? Atau kita yang tak pandai gunakan ’emas’ yang diberikan kepada kita?

Hari ini semua benda mahu cepat. Internet pun mau cepat. Jangan cakap internet, kadang den tengok movie di laptop pun cepatkan movie tu dengan skip beberapa part yang bosan.

Kenapa semua itu terjadi? Kenapa kita macam tergesa gesa je? Kenapa kita rasa masa tu cepat je jalan? Busy sangat ke kita?

“Demi Masa, Sesungguhnya Manusia Kerugian”

Berapa banyak masa kita rugi setiap hari? Terlalu banyak persoalan mengenai masa yang mungkin kita tak terjawab. Mungkin ini sebab kita tak uruskan masa kita dengan betul? Pernah kita di ajar di sekolah mengenai pengurusan masa?

eBook Rahsia Pengurusan Masa

Jangan kata anda tak pernah di ajar mengenai pengurusan masa di sekolah. Ingat lagi yang kita ada jadual waktu? Dalam jadual waktu tu, dah di susun waktu kelas kita, setiap waktu mata pelajaran. Masa diberikan dengan baik. Ada juga diberikan masa rehat.

Kita bukan satu hari suntuk sekolah. Selalunya diberikan kerja sekolah. Cikgu bagi waktu untuk kita siapkan. KIta sebenarnya didedahkan dengan pengurusan masa secara tak langsung waktu itu. Tapi kita mungkin tak pernah sedar akannya. Kita mungkin tak diberikan panduan menguruskan masa secara teori, tetapi secara praktikal tanpa kita sedar.

Hari ini, masih merungut tak cukup masa? Betul ke tak cukup masa? Atau kita yang tak pandai uruskan masa? Berapa banyak masa kita ‘pandai uruskan’ untuk main facebook?

Mungkin kita perlu ubah cara kita. Berhenti merungut mengenai tak cukup masa. Dapatkan ebookΒ Teknik Pengurusan MasaΒ sebelum ’emas’ anda terlepas lagi.

Zuan

Share
Comments
  1. muja
  2. Khairul Zamri
  3. Irwan Alessa
  4. jia
  5. suri
    • Zuan
  6. adikensem
    • Zuan
  7. Ezad Skytech
    • Zuan
  8. Hazmin Hamudin
    • Zuan
  9. hazman aka species1980
    • Zuan
  10. Bahrain
    • Zuan
  11. profhariz
    • Zuan
  12. Hafizul
    • Zuan
  13. Firdaus Azizi
    • Zuan
  14. Aimanayie
    • Zuan
  15. Danial Abdul Rahim
    • Zuan
  16. blogger lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge