Solusi Terbaru Kepada Masaalah Kulit Berkedut dan Tidur Berdengkur Pada Waktu Malam

Teknologi semakin lama semakin berkembang maju. Kalau dulu nak operate semua nak kena ada jarum la, tu la, ni la… Semua memang menyeramkan bila dengar.

Tak dinafikan juga selain dari operation, ada juga ubat ubatan dan jenis suntikkan di dalam badan boleh digunakan untuk mengatasi masalah kulit berkedut dan masalah berdengkur ketika tidur.

Tapi semua rawatan ini mengambil masa untuk nampak kesan, memakan kos yang tinggi yang mana perlu rawatan berterusan, dan sudah tentu membuatkan pesakit rasa kurang selesa.

Pada 20 september yang lepas uncle dapat melihat demo bagaimana proses merawat kulit berkedut dan proses merawat masaalah tidur berdengkur dengan menggunakan teknologi lezer.

fotona-lezer

Innovasi Fotona Dynamis SP Pro ‘4D’ Facelift

Mesin Fotona 4D adalah sebuah mesin khas yang akan disambungkan kepada LA adapter untuk menjalankan rawatan ‘4 Dimensional Rejuvenation’ dengan gabungan dua jenis laser iaitu ND Yag dan Erbium Yag, dengan beberapa panjang gelombang maju dibina oleh Fotona.

Dengan gabungan ini, teknologi ini berfungsi untuk merangsang pengecutan kolagen dan pada masa yang sama mengaktifkan proses pengeluaran kolagen baru untuk menegangkan kulit muka.

Proses yang selamat dan lembut ini diaplikasikan didalam rongga mulut dalaman serta luaran muka menghasilkan keputusan dari kedua-dua di dalam dan keluar.

fotona-4d-face-lift-live-demo

Kata Dr Ko Chung Beng; “The Fotona 4D memecahkan paradigma terapi laser. Ia akan mengubah cara untuk merawat kulit. Ia adalah dimensi baru rawatan. Saya mendapat keputusan yang anda tidak pernah bayangkan.

Menurut Zdenko, Ketua Perubatan R & D Jabatan Fotona pula; “Dalam kajian klinikal kami, yang melibatkan 80 pesakit menunjukkan hasil yang positif yang dikekalkan untuk satu tahun selepas 3 sesi,”

The Fotona 4D boleh dilakukan dalam apa-apa jenis kulit, ia adalah selamat dan tidak menyakitkan. Rawatan ini tidak memerlukan ubat pelali atau bius sekaligus memberi efek tiada kesakitan, tiada downtime, tiada lebam kepada pesakit.

Durasi satu sesi mengambil masa dari 30 hingga 60 minit dan 3 sesi perlu dijalankan.

Mari lihat demo bagaimana rawatan ini dijalankan;

Berikut adalah hasil dari rawatan;

fotona-4d-face-lift-before-and-after

Sebelum dan Selepas rawatan

Uncle kongsikan pula dengan ringkas kesan dari 4 step yang dijalankan untuk proses Fotona 4D ni;

#1 SmoothLiftin:

fotona-4d-proses-1

Step pertama ini merawat pipi dan bibir dari dalam mulut sekaligus ia mengetatkan dan mengangkat kulit dari dalam hingga ke luar.

Keputusan selalunya boleh dilihat dengan serta merta.

#2 FRAC3

fotona-4d-proses-2

Proses ini meransang kolagen dari luar ke dalam dan sekaligus meresap jauh ke dalam kulit untuk mengetatkan sinergi.

Antara yang menarik perhatian uncle, proses ini mengalakkan proses menyembuhkan kesan luka.

#3 PIANO

fotona-4d-proses-3

Proses ini mensasarkan ketidaksempurnaan kulit yang mendalam dan mengurangkan bintik-bintik hitam dan penggelontoran.

Selain itu ia juga baik untuk mengurangkan dan menghapuskan parut atropik seperti parut jerawat.

#4 SupErficial

fotona-4d-proses-4

Proses terakhir ini membantu mengurangkan ketidaksempuraan pemurkaan kulit, mengurangkan garis halus dan liang-liang sekaligus mengilatkan kulit untuk kemasan licin.



Info mengenai Fotona 4D: Teknologi Fotona telah mula diperkenalkan pada tahun 1964. Sejak itu ia digunapakai untuk menghasilkan alatan lezer untuk pertahanan, komunikasi optik, aplikasi industri, pergigian dan perubatan.

Sehingga kini, Fotona diiktiraf sebagai syarikat pembuatan lezer terkemuka dunia yang telah memenangi anugerah inovatif  untuk aplikasi dalam estetika & dermatologi, pergigian, pembedahan dan ginekologi.

NightLase – Kurangkan Masaalah Ketika Tidur Waktu Malam

Ada masaalah tidur berdengkur?

Tahukah anda yang masaalah hidung tersumbat, merokok, mengambil alkohol secara berlebihan, dan anatomi mulut adalah antara punca seseorang itu berdengkur ketika tidur.

Dengan masalah berdengkur juga, anda akan mengalami masalah kepenatan, pening kepala, mulut kering dan tak lupa, masaalah dalam perhubungan (dengan orang yan tidur dengan anda la…)

Masaalah ini boleh diatasi dengan Fotona Dynamis SP mod Pro Nightlase®. Mesin ini membantu dengan perlahan-lahan memanaskan lelangit lembut dan tisu sekitar di belakang tekak yang akan menyebabkan pengetatan yang kesan.

nightlase

Dengan ini, ia akan menguatkan tisu dan mengurangkan getaran tisu, menyebabkan mengurangkan dengkuran.

Ia juga memberikan pembukaan untuk saluran udara, membolehkan udara bergerak melalui mudah apabila nafas, mengurangkan keterukan Obstructive Sleep Apnea (OSA).

Rawatan ini perlu dilakukan 3 kali selama 2 bulan yang mana setiap rawatan mengambil masa sehingga 30 minit.

Jom layan video yang uncle ambil waktu demo rawata NightLease (snooring) dilakukan tempoh hari;

Rawatan ini dijalankan dengan hanya 2 langkah seperti gambar dibawah;

nightlase-steps

Langkah 1: Preconditioning –  Cahaya laser dipancarkan untuk memanaskan tisu.

Langkah 2: Tissue Strengthening – Cahaya laser dipancarkan untuk menguatkan tisu.

Berikut uncle nak tujuk pula gambar sebelum dan selepas rawatan ini dijalankan kepada pesakit;

nightlase-results

Menarik kan hasil dia? Dengan 3 kali sesi selama 2 bulan, dah tak ada lagi masaalah dengkur.

Di mana nak dapatkan kedua-dua rawatan ini?

Anda boleh dapatkan rawatan di Ko Skin Specialist

Alamat: 6A-22a, Jalan Temoh, Off Jalan Goh Hock Huat 41400 Klang, Malaysia
Tel : +603 33433140

www.koskinspecialist.com
www.facebook.com/koskinspecialist
www.instagram.com/koskinspecialist
www.youtube.com/koskinspecialist

804 total views, 1 views today

Comments
  1. Yourfabulousmama
    • Uncle Zuan
  2. mawardiyunus
  3. Mediamaya
  4. Afif Rayyan
  5. Ato
  6. Husna Rahman
  7. Nadri
  8. Vinnity
  9. aRz MoHa
  10. Azeni Ahmad
  11. zool
  12. Farah Alina
  13. Nick Hazama
  14. siti hazreen
  15. Elih Japahar
  16. nikkhazami
  17. Hairul HIssam
  18. Muhammad Khairuddin Lim
  19. Jie Susanos
  20. mrhanafi
  21. Anuar
  22. Raihanah
  23. aswaleyla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge