#SBBYeos2015 Acara Blogger Untuk Blogger

Blogger Event #SBBYeos2015 tahun ini sangat unik dan berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya. Kalau tahun-tahun sebelum ini event di lakukan secara indoor, tahun ini di buat secara outdoor yang mana bertempat di Taman Cabaran, Putrajaya. Berbeza dengan tahun sebelum ini juga, tahun ini uncle terlibat sebagai crew atau sukarelawan yang sedia berkhidmat untuk peserta(ini tak perlu mention pun sebenarnya). Alhamdulillah event kalini di sertai lebih 120 peserta yang di kalangan blogger dan aktivis social dari seluruh negara dan di sertai juga rakan blogger dari Indonesia.

Pada yang follow IG dan add FB uncle pasti berbulu dengan live feed dari uncle sepanjang event berlangsung darilah treasure hunt hingga ke acara penutup. Ini ada beberapa gambar yang tak sempat di upload di IG @unclezuan11.

Pendaftaran Sepetang Bersama Blogger & YEos 2015 bermula pada jam 8 pagi. Setiap peserta di berikan goodie bag yang di dalamnya ada sekotak air yeo's, air mineral dan sehelai t-shirt

Pendaftaran Sepetang Bersama Blogger & YEos 2015 bermula pada jam 8 pagi. Pendaftaran bertempat di Taman Cabaran di bahagian entrance Wall Climbing. Setiap peserta di berikan goodie bag yang di dalamnya ada sekotak air yeo’s, air mineral dan sehelai t-shirt warna merah.

sepetang bersama blogger dan yeos 2015

Selesai di-breef oleh Eizil mengenai treasure hunt, warming up session di kelola oleh Melastik Bintang. Nasib muat tapak parking tu, kalau tak, mau makan jalan sekali diorang warming up.

Checkpoint pertama untuk Treasure Hunt, try solve puzzle yang kami sediakan! Treasure hunt di bahagikan kepada 10 kumpulan dan setiap kumpulan ada 8 ahli.

Checkpoint pertama untuk Treasure Hunt, try solve puzzle yang kami sediakan!
Treasure hunt di bahagikan kepada 10 kumpulan dan setiap kumpulan ada 8 ahli.

Checkpoint pertama tak berakhir dengan solve the puzzle!

Checkpoint pertama tak berakhir dengan tugasan solve the puzzle sebab ada missing piece pada puzzle tersebut! Uncle dan beberapa sukarewalan yang lain sedang menuggu peserta di puncak wall climbing bersama dengan piece terakhir puzzle tersebut. Mereka dikehendaki naik ke puncak untuk dapatkan piece yang terakhir.

Para peseta dalam perjalanan ke Checkpoint ke 2 iaitu di kawasan Skatepark.  Di sini peserta di uji komunikasi dengan ahli pasukan yang lain

Para peseta dalam perjalanan ke Checkpoint ke 2 iaitu di kawasan Skatepark Taman Cabaran.
Di sini peserta di uji skill komunikasi dengan ahli pasukan yang lain.

Task ke 3 khas daripada pihak Yeo's Malaysia.

Checkpoint ke 3 di Taman Cabaran ada task khas daripada pihak Yeo’s Malaysia. Peserta kena dirikan tin tu 45 darjah! Boleh ke tu bro?

Para peserta dalam perjalanan ke chekpoint ke 4. Uncle dah try track ni, fuhhh penat wei, naik larat lagi, waktu turun tu, kalau ada skateboard, uncle lenjan je

Para peserta dalam perjalanan ke chekpoint ke 4 iaitu ke menara tinjau yang berada di puncak bukit taman Cabaran. Uncle dah try track ni, fuhhh penat wei! Naik larat lagi, waktu turun tu, kalau ada skateboard, uncle lenjan je. Untung la Melastik Bintang sebab ada motor. Nasib ada air Yeo’s, boleh basahkan tekak uncle. Mental dan fizikal kena kuat! Steady la korang semua!!!

Blogger kan? Haaa task terakhir, kena update blog.  Food Blogger, Hazman Fadzil kata ini kali pertama dia update blog pakai smartphone! Respect korang semua sebab gigih siapkan tugasan update blog dalam masa yang singkat.

Blogger kan? Haaaaa task terakhir, kena tulis entri dekat blog.
Food Blogger, Hazman Fadzil kata ini kali pertama dia update blog pakai smartphone! Salut korang semua sebab gigih siapkan tugasan update blog dalam masa yang singkat.

Para blogger sedang berehat dan bersocial sementara menuggu sharing session yang bermula pada pukul 2

Para blogger sedang berehat dan bersocial sementara menuggu sharing session yang bermula pada jam 2.30 petang. Lunch di sediakan oleh Bakarlah BBQ. Sedap hingga menjilat garfu gitu~

Founder Denaihati Network di temubual dengan pihak Astro AWANI

Founder Denaihati Network di temubual oleh pihak Astro AWANI yang di wakili oleh Hilal Azmi. Tuan Denaihati baru balik dari kembara di negara Eropah.

Sharing session sepetang bersama blogger

Sharing session di sebelah petang hari. Panel terdiri daripada Aqif Azizan, Anazkia dan Tuan Hj Masrukhin. Masing-masing dengan niche dan background tersendiri tak lokek kongsikan ilmu dan pengalaman mereka kepada semua blogger yang hadir.

Juara treasure hunt Sepetang Bersama Blogger & YEos 2015! Pemenang menerima wang tunai sebanyak RM3000!!!

Juara treasure hunt Sepetang Bersama Blogger & YEos 2015! Juara bukan di tentukan dengan siapa sampai dulu ke garisan penamat, juara ditentukan melalui point-point yang diberikan mengikut task task yang di selesaikan para peserta. Pemenang membawa pulang wang tunai sebanyak RM3000!!!

Tahniah kepada semua pemenang yang bertuah. Ada ramai sangat pemenang yang nak di sebut namanya. Kita ada pemenang untuk treasure hunt yang jumlah hadiah keseluruhan RM5000, pemenang untuk lucky draw Jam Tawat Magnetik Denaihati, iPhone 6, Samsung Note Edge, dan pemenang GoPro Hero 4 Silver untuk sitkom blog kontest. Senang cerita, semua yang hadir memeriahkan majlis adalah pemenang 😉

Jutaan terima kasih kepada Denaihati Network, Yeo’s Malaysia, The SumbsKumpulan Media Karangkraft, The Photolicious, eQurban Resources, Jam Tawaf Magnetik Denaihat, kerana telah menjayakan event blogger yang besar seperti ini. Ramai yang menjangkakan tahun ini adalah event Sepetang Bersama Blogger yang terakhir, tapi percayalah yang tak mustahil tahun depan akan ada lagi event seperti ini. 😀

Akhir sekali, sepanjang majlis, uncle menyusun sepuluh jari mohon maaf jika ada kekurangan dari segala bentuk bantuan yang uncle berikan kepada peserta dan kepada pihak penganjur. Pengalaman berpeluang menjadi crew event ini akan uncle simpan dalam memori uncle sampai bila-bila yang mana inshaAllah akan berguna untuk masa akan datang. Terima kasih kepada Eizil dan Shakiddo kerana memberi peluang sebagai sukarelawan event.

Nota kaki: Uncle nak buat giveaway pada bulan puasa untuk raya nanti. Ada tak yang nak sponsor? Kalau nak tinggalkan pesan di sini.

Comments
  1. Rosmiza
  2. Man
  3. Henrietta Jose
  4. anies
  5. Hafizul
  6. musadun
  7. Mek ila Jual Vitamin
  8. sensasi2020
  9. sensasi2020
  10. Noriza Rahman
  11. NADIA JOHARI
  12. Hazman Fadzil
  13. shedaucu
  14. Anuar
  15. mek onie
  16. Jie Susanos
  17. Khir Khalid
  18. JMR
  19. Miera Nadhirah
  20. cikpinz
  21. titan
  22. Dayang Deno
  23. Hanafi Abdullah
  24. jueliza
  25. Ina Ainaa
  26. reezluv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge