Pengalaman Buat Popcorn Dengan Periuk Tekanan

Baru baru ni umi eden ada beli peruk tekanan. Tak mahal pun katanya. Umi den kata macam macam boleh masak guna periuk tekanan ni. Amat mudah digunakan sampai laki pun boleh pandai masak pakai benda ni.

Den teringat sebelum ni den ada belajar buat popcorn gunakan periuk tekanan dari kawan baik den, seorang usahawan yang agak berjaya di dalam perniagaan dan kerjaya. Terus den ke pasaraya untuk dapatkan bahan untuk buat popcorn.

Home-made Popcorn Using Pressure Cooker. Bahan bahan: Minyak Zaitun, Bertih Jagung,Butterscotch, dan Gula Merah.

Bahan buat popcorn tak banyak; Minyak Zaitun, Bertih Jagung,Butterscotch, dan Gula Merah.

Den terus buat ikut step-by-step macam yang di ajar.

Home Made Popcorn Using Pressure Cooker

Dalam tak sampai 5 minit, Ok dah siap! 1 minit ambil masa untuk kasi ‘pop’ itu bertih jagung. Lagi 4 minit untuk adun popcorn dengan gula merah + butterscotch. Memang cepat dan mudah nak buat popcorn ni.

Dah habis buat tu, bagi family makan sambil tengok WorldCup kat TV. Masing-masing kata sedap.Terus adik perempuan den nak buat business jual pop corn kat kolej dia haha. 😀

Zuan

Comments
  1. Noriza Rahman
  2. Jia Rizaira
  3. Mek ila Jual Vitamin
  4. mat nor
  5. suri
  6. Hafizul
  7. hafizi
  8. paan
  9. Denaihati
  10. titan
  11. akubiomed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge