Pakej Percutian Bajet ke Korea

Share

Suka layan drama korea? Suka dengar musik K-Pop? Sapa tengok Running Man? Teringin nak makan Kimchi?

Pada yang layan K-Drama atau yang selalu layan musik K-Pop dan siri TV popular Running Man, mesti ada teringin nak ke Korea kan? Kecantikkan tempat, keunikkan budaya, dan kepelbagaian makanan yang ada, antara yang selalu kita nampak di kaca TV atau di depan laptop mahupun smartphone secara tak langsung membuatkan kita teruja untuk ke Korea untuk melihat sendiri dengan mata kita.

Uncle kategori yang melayan K-Drama hehe. Uncle teringin sangat nak ke Korea dengan bajet travel yang murah. Harini, banyak servis atau pakej percutian ke Korea yang di sediakan agensi perlancongan tempatan. Tapi harga pakej yang ditawarkan sangat mahal. Biasa la, mark-up price kan. Biasanya pakej percutian melebihi RM 3000 tak termasuk flight.

Pakej Percutian Murah Ke Korea 2016

Pakej Percutian Bajet Ke Korea Muslimtravelbug.com 2016

Kalau korang merancang ke Korea pada tahun 2016 dengan bajet murah, dapatkan pakej percutian Korea dari muslimtravelbug. Mereka memberi perkhidmatan percutian korea berkonsepkan tema melancong secara murah dan seronok sejak 2012 kepada lebih 400 pelangan.

Tak perlu risau masuk waktu solat, tak perlu risau ke mana arah qiblat, tak perlu risau juga mana nak dapatkan makanan halal ketika di Korea sebab mereka jadikan ni keutamaan di dalam perkhidmatan mereka.

Muslimtravelbug adalah website perlancongan ke Korea yang di uruskan kumpulan pelajar dan rakyat Malaysia yang menetap di Seoul, Korea Selatan. Pakar dalam pakej perlancongan murah (Grand Tour Arrangement) di Korea dan turut bekerjasama dalam agensi berdafar Korea dalam menyediakan pakej rombongan khas ke Korea dengan pakej harga yang menarik kepada pelanggan.

pakej percutian ke korea 2016 untuk keluarga

Dengan servis yang di sediakan muslimtravelbug, tak perlu risau terlepas untuk ambil gambar detik-detik manis kerana mereka akan bantu ambil gambar-gambar pelanggan mereka






pakej percutian bajet murah korea 2016

Antara tempat-tempat menarik yang di lawati dan aktiviti-aktiviti yang di lakukan pelanggan Muslimtravelbug

Pada yang dah mula excited lepas tengok gambar di atas, mesti dah mula tertanya-tanya pakej percutian yang di sediakan mereka. Pakej percutian ke Korea yang di sediakan mereka, terbahagi kepada 2 pakej utama. Yang pertama adalah Pakej Ground Korea dan yang kedua adalah Pakej Fullboard Korea. Kedua-dua pakej ada kelebihan tersendiri. Pelanggan boleh pilih pakej percutian ikut kesesuaian bajet mereka sendiri.

Baca: Perkara Yang Perlu Di ‘Take Note’ Sebelum ke Korea

Pakej ground Korea

Antara pakej popular mereka adalah pakej budget korea backpackers muslim style, sesuai untuk mereka yang datang kumpulan kecil dan usia muda kerana bergerak secara backpackers gunakan public transport. Pakej ini memerlukan 4 sehingga 10 orang peserta. Pada uncle pakej ini menarik sebab pelanggan dapat merasa rupa sebenar kehidupan rakyat korea sebab pelanggan akan bergerak menggunakan pengangkutan awam ketika di sana.

Dalam pakej ini, pelanggan akan dapat servis pemandu pelancong lengkap dengan penginapan, makanan halal, tiket lawatan dan pengangkutan ke Kota Seoul dan Nami Island. Untuk pakej Korea backpackers ini, tiket penerbangan perlu di beli sendiri oleh pelanggan, dan harga pakej adalah sehingga RM1950.

Pakej Fullboard Korea

Selain itu juga mereka ada sediakan pakej korea mewah harga murah yang lengkap dengan hotel 3 bintang, private transport (van atau bas private) dan makanan halal yang mana sangat sesuai untuk senior citizen dan kumpulan yang besar. Semuanya di sediakan kepada pelanggan untuk pakej fullboard ini. Pelanggan tak perlu lagi membeli tiket penerbangan dan minima penyertaan adalah 2 orang. Jadi pada yang baru berkahwin tu, honeymoon secara privacy, boleh la ambil pakej ini.

penginapan hotel 3 bintang korea

Penginapan turut di sediakan kepada pelanggan mengikut pakej dan bujet pelanggan

penginapan hotel korea

Setiap pakej di lengkapi sekali dengan penginapan yang selepas kepada pelanggan

5 Sebab Kenapa Servis Muslimtravelbug Adalah Yang Terbaik

  1. Setiap pakej percutian mereka mengutamakan tempat MUST-VISIT dan diubah suai supaya bersesuaian dengan bajet pelanggan. Pelanggan tak payah nak pening dengan budget, tak payah rasa terlepas tempat menarik sebab semua mereka akan adjust ikut kesesuaian bajet.
  2. Semua pakej percutian mereka dilengkapi dengan jaminan Insurance! Jadi  tak perlu risau, keselamatan pelanggan adalah salah satu keutamaan mereka.
  3. Harga Pakej Pelancongan ke Korea dengan harga SUPER-MURAH & kepuasan pelanggan terjamin! Banyak testimoni yang di berikan pelanggan di Facebook Page mereka.
  4. Qiblat & Makanan Halal menjadi keutamaan mereka.
  5. Deposit yang rendah,urusan perniagaan yang selamat dan jaminan Refund 100% jika permintaan pelanggan gagal di penuhi!
pakej travel makanan halal korea 2016

Muslimtravelbug mengutamakan makanan halal kepada pelanggan mereka

makanan halal korea travel bajet pakej

Antara makanan halal di korea yang boleh di makan ketika mengikuti pakej percutian yang di sediakan muslimtravelbug.

Berikut adalah update terkini pakej percutian murah ke Korea 2016 yang diuruskan oleh Muslimtravelbug. Pakej mereka bermula dari RM2700 hingga ke RM3200 (Bergantung kepada jenis pakej yang anda ambil) tapi semuanya menarik dan termasuk penerbangan. How cool is that?

Tarikh:

April
17-21 April 2016
19-24 April 2016

May
12-16 May 2016
19-23 May 2016

Ogos
4-8 Ogos 2016
18- 22 Ogos 2016

Sept
14-18 Sept 2016
22-26 Sept 2016

Oktober
19-23 Oct 2016
26-30 Oct 2016

Nov
2-6 Nov 2016
9-13 Nov 2016

Dec
2-6 DEC 2016
5-9 DEC 2016
7-11 DEC 2016
12-16 Dec 2016

Kesemua pakej-pakej mereka termasuk TIKET FLIGHT, penginapan hotel bertaraf 3 bintang, makanan halal, guide mereka yang best dan macam-macam lagi. Boleh rujuk laman web mereka untuk butiran lebih lanjut.

muslimtravelbug

atau boleh terus WhatsApp sahaja +6013 2868997

5,161 total views, 8 views today

Share
Comments
  1. lisak
  2. sarah
  3. Julia Johari
  4. Johari
    • ima
      • Uncle Zuan
    • rohana bt mohamad
      • Uncle Zuan
    • shah
      • Uncle Zuan
    • ina
    • norhayati
  5. Debbie Elara
  6. simplyremedies
  7. nadia johari
  8. Sani
  9. Miera Nadhirah
  10. Syazana Zainuddin
  11. Ezad Skytech
  12. myliferia
  13. rahimah
  14. ctfand
  15. Hero Borneo
  16. Khir Khalid
  17. abg jay
  18. MamaBard
  19. Dr Fattah
  20. Ikhwan
  21. Anuar
  22. emalin mohd
  23. Noriza Rahman
  24. sheda ucu
  25. mrhanafi
  26. mawardi yunus
  27. Anuar
  28. haji kecil saudagar
  29. hasrul hassan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge