Masaalah Screen iPhone 6 Tak Respon

Share

Fuhhh! Menguji kesabaran betul bila tengah buat kerja, tiba-tiba screen iPhone meragam. Bukan sekali dua, tapi banyak kali juga la.

Kadang-kadang ia tak nak bagi respon langsung dengan apa yang kita type, kadang-kadang ia tertekan apa yang kita tak nak tekan. Fuhh bayangkan tengah cari nombor phone orang lain, ter-call orang lain. Lepastu nak cancel balik tak boleh sebab screen dah hang.

repair iphone chamo bangi

Akhirnya sebab uncle dah tak boleh nak tahan dengan ragam dia, uncle pun ambil keputusan untuk ke Chamo Bangi untuk dapatkan konsultasi bagi mengatasi masaalah ini.




Consult Dulu Apa Masaalah, Setuju Baru Repair

Salah satu yang uncle kagum dengan kedai repair Chamo ni, boleh datang dulu cek apa problem, dan minta dulu apa suggestion mereka mengenai apa yang perlu dibaiki. Jadi dari awal dah tau apa rosak dan boleh terus bajet berapa kos nak repair.

Bagus kan? Tak la terkejut tiba-tiba kos repair dah macam boleh beli telefon baru.

Cek sekali je diorang dah nampak yang memang skreen masaalah utama iPhone uncle, dan sebenarnya model iPhone 6 yang uncle pakai ni memang selalu problem kat sreen dia.

Puas hati dengan penerangan. Terus uncle setuju untuk dapatkan servis tukar skreen baru. Siap ada waranty lagi okay. Dalam tempoh waranty, kalau skreen problem, boleh datang untuk cek lagi sekali.

chamo repair iphone 6

Kalau servis telefon tak kritikal, mereka akan servis telefon anda on the spot secara face-to-face lagi.

Terus repair depan mata, dalam tak sampai 30 minit, wallah! My phone are back to normal. Memang happy la sangat sampai habis semua orang uncle nak text waktu tu haha.

Dibuka Sejak Desember 2015

Chamo bukanlah nama asing untuk servis dan repair telefon di sekitar Bangi, Nilai, Kajang dan Serdang sebab mereka telah memberikan servis kepada pelanggan sejak Desember 2015 lagi.

Selain dari servis iPhone, mereka juga boleh servis gadget lain seperti telefon berasaskan Android, iPad, Macbook, iMac.

chamo bangi

Sebelum repair, mereka akan diagnose dulu apa masaalah utama gadget anda. Ada masaalah laptop pun boleh hantar di sini.

repair-macbook

Kalau anda nak repair iMac pun boleh kat Chamo.

chamo bangi

Ada ruangan menunggu yang selesa sambil tunggu telefon anda siap, boleh la chit chat atau berehat di ruangan yang disediakan.

Sambil anda dapatkan perhidmatan servis telefon anda yang telah rosak, anda juga boleh tanya tips untuk jaga telefon anda. Sambil menyelam minum air sekali la kan. Dan mereka tak lokek berkongsi apa yang mereka tahu.

Jom Dapatkan Servis Telefon di Chamo Cawangan Bangi

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget face to face dengan Chamo Bangi boleh terus ke alamat;

No. 50, Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor, Malaysia
Landmark : Sebaris Dengan Sup Urat Keting (Blok No.3)

Waktu operasi :- 10am – 9pm beroperasi setiap hari dan hanya ditutup pada hari Ahad sahaja.

Untuk maklumat lanjut, boleh ke FB Page Chamo Cawangan Bangi; atau layari www.chamobangi.com.my, atau terus hubungi di talian +60 18-988 6531, atau boleh terus email untuk sebarang pertanyaan, sales@chamobangi.com.my.




257 total views, 2 views today

Share
Comments
  1. lisak
  2. Mus
  3. Emily
  4. titan
  5. ewan
  6. Hanny Abdullah
  7. Anuar
  8. zik
  9. mrhanafi
  10. Wan Zawawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge