Kenapa Den Suka Baca Buku?

Share

Kenapa den suka baca buku? Soalan berbunyi nerds. But these days, baca buku is a outdated lifestyle sejak wujudnya ‘smartphone’, phablet dan tablet.

Baca buku sementara menunggu train, mengisi masa lapang or in the trip used to be a cool habit, but setuju tak yang, the ‘anti social’ tech geeks seperti mula menghancurkan budaya membaca buku dikalangan kita?

Hari ini, agak rare melihat orang kiri kanan kita membaca buku. Semua sibuk dengan ‘anti social’ gadget mereka.

Den mungkin antara geng anti social? But believe me, aku pernah refuse untuk terma password wifi yang di offer kawan den di kedainya sebab aku takut perbualan kami nanti ke alam maya. I think you should too sometimes.

budaya membaca who moved my cheese
Ada bakat menulis? Jom buat duit dengan menulis

Yeah, sounds macam den ni outdated person. Tak terima tech! But do people yang ‘anti social’ ni really read good article in their phone? Do they read eBooksΒ on their smart device? I dont have any proper statistics to show you. But just reflect on the mirror. Ask yourself. What do you really read when you are on the web using your smart device?

Mungkin ada yang mula setuju. Mungkin ada yang mula rasakan den dan mula mengarut. Hehe

Lets get back to ‘Budaya Membaca’. Bawa buku kemana sahaja kita pergi. Tak kisah apa genre. Fiction or Non-Fiction. As long as you enjoy the reading. As long as you get something from it. Sekurang kurangnya tak la terbazir masa tu. Dan pada masa yang sama, tak perlu lagi sibuk mahu ada internet connection in your smart device. πŸ˜‰

Zuan
p.s Sorry kalau banyak bahasa pasar dalam entry ni. Sebenarnya den dah lama gatal tangan nak tulis entry in full english. But in the end terpaksa rojakkan bahasa ibunda kita.

Share
Comments
  1. Introducer maybank
  2. Azahairi
  3. Azahairi
  4. sobri yaacob
    • Zuan
  5. Aku Penghibur
    • Zuan
  6. onie
    • Zuan
  7. Anak Askar Pencen
    • Zuan
  8. hazman aka species1980
    • Zuan
  9. profhariz
    • Zuan
  10. Hafizul
    • Zuan
  11. Firdaus Azizi
    • Zuan
  12. Harian Post
    • Zuan
  13. Khairul Zamri
    • Zuan
  14. Mak lagenda
  15. titan
    • Zuan
  16. daddydee
  17. Denaihati
    • Zuan
  18. akubiomed
  19. Mohd Shubhi
    • Zuan
  20. schaze zainn
    • Zuan
  21. puteri kasih
  22. ema
  23. encikarman
    • Zuan
  24. wazy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge