Kekal Stylo Dengan Tawaf Watches

Share

Uncle memang pengemar jam Tawaf. Dah lebih 3 tahun pakai jam ikut putaran tawaf ni.

Kali pertama uncle didedahkan mengenai jam tawaf ni waktu uncle hadiri Konvensyen Usahawan Muslim 2013. Ada satu booth kecil jenama tempatan dibuka di situ. Ada la beberapa info mengenai kelebihan dan asal usul jam tawaf hebahkan kepada mereka yang singgah ke booth mereka.

Dan rezeki uncle pada hari tu, uncle menang lucky draw jam tangan Tawaf. Dan sejak tu la uncle mula pakai jam Tawaf ni.

Lepas tu uncle ada la beberapa kali tukar jam tangan lain, bukan tukar sebab tak best pakai jam tawaf, tapi sebab terpaksa. Ya la, orang bagi hadiah jam kan? Takkan la tak pakai? hehe.




Tapi jam tawaf tetap uncle simpan dan pakai juga ikut kesesuaian pakaian uncle pakai pada waktu itu.

Kenapa Jam Ikut Pergerakkan Tawaf?

“Dan Dialah yang menciptakan malam dan siang, matahari dan bulan. Kesemuanya beredar (yasbahuun) dalam falaknya” surah al-Anbiyak, ayat 33.

Petikkan ayat ni memberitahu dan mengingatkan kita yang segala pergerakkan di alam ini berputar mengikut arah tawaf, iaitu dari arah kanan ke kiri.

Dan kalau anda ingat juga, planet dan bulan juga berputar dari arah kanan ke kiri, iaitu ikut pusingan tawaf. Lagipun, waktu pakai jam tawaf ni, aura dia memang lain sikit, rasa penat tu macam rasa tak rasa je.

Jadi apa salahnya kalau jam pun kita terus gunakan yang ikut putaran tawaf kan? Pada uncle, cukup-cukup la kita pakai yang jenis ‘clockwise’.

Design Tawaf Watches Yang Minimalist

tawaf_watches

Okay, uncle nak kongsikan pula satu jenama jam tawaf yang uncle tengah pakai sekarang ni. Jenama dia Tawaf, simple tapi penuh makna.

Menarik mengenai jam jenama Tawaf ni adalah dari design dia yang minimalistic. Simple dan basic, tapi stylo iaitu sesuai dipakai dan disesuaikan dengan pelbagai jenis pakaian.

Tak kira la pakai pakaian formal ke, pakaian sukan ke, pakaian lepak lepak ke, pakai nak buat travel ke memang sesuai sangat dengan rekaan jenama Tawaf ni.

tawaf_watches_thin_design_uk

Tawaf mereka jam ini dengan rekaan nipis, dan bulat, tetapi cukup simple menjadikan jam ni sangat sesuai dipakai dalam apa-apa keadaan, atau majlis yang anda hadiri

tawaf_watches_straps_accessories

Ada 6 design tali kain kanvas yang anda boleh pilih.

jam_tawaf_stylo_murah

Mana Nak Beli Jam Tawaf?

Boleh dapatkan jam Tawaf exlusif ini di Roopawan, sebuah e-commerce store yang memfokuskan pada produk muslim dan muslimah. Pelbagai jenis produk yang anda boleh dapati di Roopawan seperti, skarf, blouse, shawl, jubah, kurta, barang kemas, dan banyak lagi.

Apa lagi? Layari roopawan.com, untuk tempahan jam tawaf anda, dan penghantaran adalah PERCUMA 😉

1,226 total views, 6 views today

Share
Comments
  1. ira
  2. Encik Spider
  3. Muhammad Khairuddin Lim
  4. raihanah
  5. Khir Khalid
  6. Bro Framestone
  7. Fiza Rahman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge