Jual Beli Melalui Instagram

Share

Harini uncle tengok ramai pengguna kamera GoPro menggunakan instagram untuk pasarkan aksesori GoPro yang mereka jual kepada pelanggan. Uncle suka beli barang secara online, salah satu medium yang uncle selalu pakai untuk shopping online adalah melalui Facebook dan Instagram. Ini salah satu usaha uncle untuk support usahawan online tempatan.

Macam mana uncle beli barang kat Instagram?

Selalunya uncle akan gunakan hashtags seperti #GoProAccessories, #BarangGoPro, #GPMSales dan banyak lagi untuk mencari barang GoPro di Instagram. Selepas baca beberapa testimoni, tengok dari bilangan follower, komen dan bilangan like yang ada uncle ada mula contact si penjual membuat tempahan. Biasanya penjual akan menggunakan WhatsApp sebagai medium untuk berinteraksi dengan pembeli yang sempoi lagi tak banyak ragam macam uncle Zuan hehe.

jual barang menggunakan hashtag instagram sebagai medium

Pada uncle sangat bagus penjual pasarkan produk menggunakan medium seperti instagram.

Kenapa pemasaran gunakan Instagram bagus?

Sebab instagram kan free. Ramai yang tak ada modal besar untuk untuk buka eCommerce site. Jadi untuk startup, pakai la instagram. Tak perlu pening nak setup website dan maintain website tersebut. Nanti dah ada modal, nak besarkan perniagaan ke peringkat lebih besar, buat la pula website perniagaan.

Selain daripada tu, dengan bilangan komen dan like yang ada paga gambar, bilangan follower instagram, kita boleh jadikan rujukkan untuk tahu profile si penjual. Pada uncle, kalau nak menjual barangan di Instagram tu kena bagi full komitment pada peringkat awal bagi mencipta profile perniagaan anda.

Harini pengguna instagram yang aktif seluruh dunia adalah 300 juta (sumber)!!!. Bayangkan betapa besarnya market kalau korang naik jual barang tu dalam peringkat global. 300 juta pengguna aktif seluruh dunia, macam mana pula dengan malaysia? Uncle tak jumpa statistic bilangan pengguna aktif instagram kat Malaysia ni, tapi based on popularity Instagram ni, mesti cecah juta-juta juga pengguna yang aktif dalam Malaysia. Jadi bayangkan la betapa besarnya market untuk si usahawan online ni.

 

Uncle cakap-cakap ni, macam senang je kan nak jual barang kat instagram?

Semuanya boleh jadi sia-sia kalau teknik pemarasan tu tak betul. Rugi modal dan rugi masa kalau main gedah sahaja jual tanpa teknik pemasaran yang betul. Bukan tu je, orang pun tak sedar kewujudan kita kat instagram. Dan bila dah rugi, mula la si usahawan online ni putus asa untuk berniaga.

Pada uncle, salah satu asas penting nak berniaga adalah ilmu. Biarlah tak cukup modal, kalau ada ilmu, mesti kita boleh iktihar jalan untuk bagi laku perniagaan kita tu. Mana nak cari ilmu tu? Boleh try JomInsta.

 

Apa itu JomInsta?

JomInsta adalah blueprint pemasaran instagram yang mengandungi video tutorial langkah demi langkah bagaimana untuk memasarkan produk secara berkesan di instagram.

Kenapa kena cuba pakej video tuturial JomInsta?

  1. Korang akan dapat 8 video tutorial dan PDF untuk modul-modul yang di sediakan yang mana boleh meningkatkan jualan produk melalui instagram.
  2. Modul yang di sediakan akan mengajar cara membina business profile dengan kaedah yang betul.
  3. Testimoni pelanggan yang menggunakan JomInsta mengakui yang blueprint pemasaran ini benar-benar berkesan.
  4. Dengan mengikuti tutorial yang di sediakan, usahawan online boleh menaikkan follower berkualiti dengan bantuan ‘teknik special’ yang di ajar.
  5. JomInsta menggunakan bahasa Malaysia di dalam tutorial mereka.
  6. Ada jaminan 7 hari pemulangan wang. Kebiasaan kalau produk ‘baek’, product owner mesti bagi 100% money back guarantee baek punya tanpa banyak soal kalau si pembeli tak puas hari dengan produk mereka.

 

Boleh usya-usya video tutorial macam mana nak pasarkan produk kat instagram di sini -> JomInsta – Blueprint Pemasaran Instagram No. 1

joe flizzow budak baek instagram

Instagram gambar kami kamu semua paparazzi! thank you~

Nota kaki: Siapa yang pergi Sekpetang Bersama Blogger dan Yeos 2015? Angkat ketiak sikit hehe

Share
Comments
  1. musadun
  2. Hafiz Rahim
  3. MDHAFiZ.NET
  4. zik
  5. Faizul Ali
  6. kakipromo
  7. rahimah
  8. Nur Alyaa
  9. Mus
  10. Mohd Norzali
  11. Noriza Rahman
  12. muliani
  13. muliani
  14. cik akak
  15. reezluv
  16. kempiskanperutbuncit
  17. apdm1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge