Jelajah Bumi Sakura Dengan Cuti-Cuti Jepun

Tokyo, Jepun, bumi sakura yang menarik yang telah uncle jelajah pada musim sejuk yang lepas.

Walaupun baru ke Tokyo dan masih belum punya rezeki ke tempat lain seperti Osaka, Hokaido, Kyoto dan lain-lain, sudah cukup membuatkan uncle teruja dan ber-determinasi untuk datang lagi ke sini suatu hari nanti bagi menikmati musim bunga, musim luruh dan musim panas pula.

Budaya, etika, senibina bangunan, teknologi, cuaca, dan banyak lagi telah menjadikan uncle tak puas dan lebih bersemangat untuk datang lagi ke sini satu hari nanti.

Sebelum ke Tokyo, banyak juga persiapan yang uncle buat. Uncle cuba study basic Nihongo, study juga beberapa tips penting sebelum ke sini.

Memang banyak perlu fikirkan supaya perjalanan lebih lancar dan tak terlebih budget.

Bagi yang berminat nak ke Jepun terutamanya Tokyo, tapi perlukan tour guide, uncle rekomen dapatkan perkhidmatan dari Cuti-Cuti Jepun.



Kenapa Anda Perlu Dapatkan Perkhidmatan Tour Guide Peribadi, Cuti-Cuti Jepun

cuticuti jepun promo travel guide

Tour Guide Peribadi, Cuti-Cuti Jepun

  • Berpengalaman Lebih 4 Tahun Dalam Private Tour Guide

Mula beroperasi sejak 2011, mereka 100% terdiri daripada pelajar Malaysia yang belajar di Jepun. Jadi trip adalah lebih fun dan kita yang join pun pasti akan kurang rasa kekok sebab pelajar dari Malaysia sendiri yang akan bawa anda tour.

Jadi dengan pengalaman yang ada, anda tak akan ‘krik krik’ sepanjang perjalanan kerana meraka sudah mahir dan tahu sejarah dan info mengenai tempat-tempat yang ada. Dan yang bestnya mereka adalah sporting dan ada good sense of humor.

Sebab yang handle pun student yang rata-rata adalah anak muda, jadi kalau nak ambil gambar anda, minta sahaja mereka yang tolong ambilkan. Pasti cun-cun gambar anda.

Bersama tour guide kami, Alif ketika misi explore Tokyo selama 2 hari.

  • Trip Yang Felixbile

Dengan moto ‘Membantu anda menjelajah bumi Sakura’ anda boleh pilih sendiri jenis trip macam mana yang anda nak dengan bajet dan berapa hari anda berada di Jepun. Janji dah book tiket, ground semua boleh serahkan kepada Cuti-Cuti Jepun untuk handle.

Secara asasnya, Cuti Cuti Jepun ada 3 jenis pakej iaitu Pakej A, B dan C. Sila rujuk sini untuk info. Tapi kalau rasa nak buat trip sendiri, bagi tau je pihak Cuti-Cuti Jepun, pasti mereka boleh rekomen yang terbaik untuk anda.

cuti-cuti-jepun-2017

  • Mesra Muslim

Cuti Cuti Jepun dikelola oleh pelajar Malaysia yang belajar di Jepun yang mana semuanya dah terer bukan sahaja bab tempat menarik yang ada di Jepun, tapi dah terer bab tempat makan halal dan tempat solat.

Mana selok belok masjid, surau dan makanan halal yang ada di negara Jepun yang semakin mesra muslim tourist ni team Cuti-Cuti Jepun tahu dan boleh bawa anda.

amnahome_tokyo_cuti-cuti_jepun_2017 (1)

Bersama Qayyum, tour guide kami ke di Mount Fuji. Trip ke Mount Fuji bersama Cuti Cuti Jepun adalah trip yang tak boleh anda lepaskan sebab banyak tarikkan best-best yang ada kat sini yang mereka boleh bawa.

Untuk tempahan perkhidmatan percutian anda ke Jepun bersama Cuti-Cuti Jepun, hubungi;

Facebook: Cuti-Cuti Jepun
Whatsapp: +818040555949
Email: sakuratravel13@gmail.com
Website: http://cuti2jepun.wixsite.com/cuti2japantourguide/contact

Mencari homestay untuk tinggal di Tokyo? Baca pengalaman uncle tinggal di Homestay Amna Home Tokyo.

802 total views, 7 views today

Comments
  1. Seorang Syed
  2. Ira
  3. Elih Japahar
  4. LeYa
  5. raihanah ahmad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge