Ivory Suites Menawarkan 4 Lokasi Penginapan Strategik di Sekitar KL

Satu masalah bila mencari penginapan di sekitar KL ni adalah harga dan lokasi. Kebanyakkan penginapan yang berada di lokasi strategik iaitu berdekatan dengan shopping mall dan public transport adalah mahal dan biasanya out of budget. Jadi untuk uncle memang pening kepala juga la, nak-nak lagi bila memerlukan untuk menginap di KL untuk lebih 1 hari.

Uncle dicadangkan oleh kawan uncle untuk menginap di salah satu peningapan yang ada ditawarkan oleh Ivory Suites. Pada awalnya uncle agak ragu-ragu nak tanya mengenai penginapan yang ada dan harganya. Nama pun ‘suites’ kan, mesti mahal betul?

Jadi uncle pun WhatsApp dengan mereka yang menguruskan mengenai penginapan yang ada di Ivory Suites. Kebetulan ada 1 bilik kosong di Fraser Place. Lokasinya cuma 500 meter dari Station Monorail Bukit Nanas. Uncle difahamkan yang Ivory Suites sebenarnya ada 4 jenis suites yang berbeza iaitu lagi 2 di Ramada Hotel @ One Ceylon Hotel, Binjai 8 Premium Soho, dan Bintang Fairlane Residence. Kesemuanya berdekatan dengan area KLCC dan Bukit Bintang.

Fraser Place Kuala Lumpur

Jom uncle tunjuk gambar penginapan uncle di Fraser Place.

frazer place ivory suites

Living Room area. Sangat luas dan selesa. Uncle fikir, kalau bawak toto ni, boleh muat lagi 2-3 orang. Siap ada TV dan kekelangkapan basic untuk rumah seperi heater, dapur, dan peti ais, microwave, aircond, hair dryer dan iron.

frazer place kl

Bilik air dan bilik tidur kami. Best kan? Siap ada bathtub lagi.

frazer place ivory suites

Pemandangan kami dari Bilik.

frazer place ivory suites

Uncle dan isteri suka tengok movie. Jadi masa santai kami kami biasanya akan menonton movie terkini.

Best kan? Cukup luas dan selesa untuk 2 orang. Berapa harga dia? Untuk saiz 1 bedroom yang uncle ambil ni, satu malam RM220 je. Harga yang jaw-dropping bila uncle first tanya pengurus Ivory Suites. Terus uncle tak fikir panjang dan book lepas dapat gambar-gambar bilik yang akan kami inap.

Menarik mengenai penginapan Ivory Suites di Fraser Place ni bukan sahaja pada lokasi yang berdekatan dengan KLCC dan Pavilion, anda juga boleh menggunakan facilities yang ada di sini seperti Infinity Pool, Gym, Sauna, Jacuzzi, Game Room dan laundry.

Memang sebuat suites yang lengkap pada uncle. Wifi pun laju. Uncle jadi curious nak cuba lagi 3 suites yang mereka ada. Jadi uncle pun WhatsApp dengan pengurus Ivory Suites untuk info lebih lanjut mengenai lagi 3 suites yang terletak di Ramada Hotel @ One Ceylon Hotel, Binjai 8 Premium Soho, dan Bintang Fairlane Residence. Mana tau nanti ada nak kena stay di KL lagi, boleh cuba suites yang lain.

Ramada Hotel @ One Ceylon Hotel

Untuk suites ini pula, harga satu malam untuk studio unit cuma RM180. Jarak perjalanan ke area Bukit Bintang cuma 5 minit. Public transport yang berdekatan dengan Suites ini adalah stesen MRT Pavilion Bukit Bintang dan stesen Monorail Bukit Bintang.

Antara facilites yang ada adalah pool, gym dan coin laundry. Suites juga adalah fully furnished seperti di Frazer Hill iaitu ada kitchen, microwave, fridge, aircond, tv, hair dryer, iron dan washing machine.

Binjai 8 Premium SOHO

Unit ini tak berapa dekat sangat dengan KLCC, tapi ia berdekatan dengan Stesen Putra LRT – Ampang Park. Tengok dari gambar, ini adalah antara suites yang uncle nak booking lepas ini hehe. Harga satu malam cuma RM200.

Antara facilites yang ada adalah pool dan gym. Suites fully furnished. Lokasi dia dekat dengan TAPAK (Urban Street Dining KL – Food Truck), jadi malam-malam lapar boleh datang makan di sini.

Bintang Fairlane Residence

Unit ni dah di area Bukit Bintang, dekat-dekat dengan kawasan Low Yat. Harga untuk satu malam cuma RM230, tapi dapat 2 bedroom, jadi harga dia sangat berpatutan.

Lokasi dekat dengan Lot10, Sungei wang Plaza, Berjaya Times Square dan Pavilion. Public transport yang ada adalah stesen Monorail Bukit Bintang dan MRT Bukit Bintang. Facilites yang ditawarkan adlaah pool dan gym. Dan Suites ini adalah fully furnished seperti unit yang lain.

Secara keseluruan, Ivory Suites mempunyai 25 unit di 4 lokasi yang berlainan. Semua lokasi berdekatan dengan stesen LRT dan Monorail.

Teruja nak booking? Boleh dapatkan maklumat lanjut di laman social media Ivory Suites;

Facebook : https://www.facebook.com/ivorysuitesmy/

Instagram : ivory_suite

Atau boleh terus WhatsApp Contact Number : 011-29601326

Uncle dimaklumkan juga yang mereka ada sediakan surprise deco untuk birthday ataupun anniversary. Jadi kalau nak surprise-kan yang tersayang boleh la buat. Uncle sangat recomend Ivory Suites.

Proses booking sangat mudah, nak check-in & check-out konsep airbnb, dan yang best, lokasi dan harga yang sangat berpatutan (boleh kata, MURAH).

 4,683 total views,  2 views today

Comments
  1. nila anggraini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge