Container Hotel KL – Pengalaman Tidur Dalam Kemah

Share

Kuala Lumpur. Kota raya yang sentiasa menjadi tarikkan pelancong bukan sahaja dari luar, malah dari dalam negara sendiri.

Tak pernah lekang dengan tarikkan dari segi arkitektur bangunan, sejarah, mahupun makanan, tempat penginapan juga adalah salah tarikkan yang ada di Kuala Lumpur yang tak harus dilepas pandang.

Baru-baru ini uncle sempat merasa menginap di Container Hotel, sebuah hotel unik yang mana bilik diletakkan di dalam kontainer!

Sehingga kini, Container Hotel ada bukan sahaja di Kuala Lumpur, malah turut ada di KLIA2, Ipoh dan Penang.

Clamping In the City

Apa yang mengerakkan uncle untuk stay di Container Hotel KL adalah tarikkan penginapan terbaru yang ditawarkan mereka, iaitu Clamping In The City (Camp Site) atau tidur di dalam kemah.

Biasanya container hotel menyediakan tempat menginap berkonsepkan Concrete Room yang berbentuk pembentung simen, Deluxe Room, dan Container Suite.

container hotel kl

Inilah rupa bilik yang uncle inap untuk satu malam. Ada feeling feeling camping kan 😉

Satu malam menginap di Camp Site ini hanyalah RM165! Anda akan dapat 2 katil bujang macam yang tertera di gambar di atas.

container hotel kl

Agak sempoi juga la pengalaman tidur didalam kemah ni. Pertama kali untuk uncle. Dia punya feeling pada awalnya agak pelik sikit sebab kemah tu didalam cabin berkaca, bukan di atas rooftop. Tapi lama lama get used to it.

container hotel kl

Toilet ada hot shower okay. Ia memang satu berita gembira pada uncle sebab uncle suka mandi air panas. hehe

Sneak Peek Into Container Hotel

container hotel kl

Terletak di Jalan Delima, jarak perjalanan dari Container Hotel KL ke Pavilon hanyalah 5 minit. Agak dahaga tu boleh la ChaTime dulu 😉

container hotel kl

Jangan disangka tank ini sekadar perhiasan. Ini lah tempat resepsi Container Hotel KL

container hotel kl

Setiap penjuru dipenuhkan dengan rasa ‘urban’.
Uncle terkena tempias orang muda bila hangout dalam kawasan hangout Container Hotel yang disediakan khas untuk pengunjung.

container hotel kl

Antara kemudahan asas yang disediakan kepada pengunjung adalah:

  1. Free Wi-Fi
  2. Perkhidmatan Sewa Basikal
  3. Kaunter Minuman ChaTime
  4. Kawasan Bersocial
  5. Servis Khidmat Kaunter 24/7

Menarik kan? Kalau ke KL boleh la menginap di Container Hotel untuk kelainan 😉

Alamat: 1, Jalan Delima, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia.

E-mel: enquiry@containerhotel.com.my

No. Telefon: 03-21104388

Laman Web: www.chgworld.comwww.containerhotel.my




Terima kasih kepada pihak Container Hotel kerana sudi menaja penginapan uncle disini untuk satu malam. 

Kredit gambar Hasif Hamsyari

9,646 total views, 31 views today

Share
Comments
  1. Bella Enveeus
  2. Ira
  3. Emily
  4. Hawa Hassan
  5. Mama Kembar 3
  6. husna zahidi
  7. jida
  8. JobThru
  9. siti hazreen
  10. Pha Is
  11. Ummul azkee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge