Burger Kita Satay Chicken @ BK

Share

Craving dengan burger Prosperity?

Kalau craving dengan burger Prosperity, mungkin boleh hilangkan craving korang dengan burger terbaru dari Burger King, Burger Satay! Burger Satay ni ada 2 jenis meal set, iaitu set Satay Chicken dan Satay Beef. Setiap meal didatang dengan fries dan Kool Kiwi.

Burger Kita Satay Meals Satay Chicken  RM 13.95

Satay Chicken Meals
Harga set: RM 13.95

First bite, “Hmmmm~ Rasa kuah kacang dia not bad la! Ada masam-masam sikit. Layan!!!

Whopper patty ayam dia solid tapi lembut. Di campur dengan bawang dan timun, memang menjadi rasa burger ni. Pada yang expect burger ni rasa pedas, please dont do so lah. Dah nama kuah satay, mana nak pedas. Dan dinasihatkan jangan tambah sos cili atau tomato dalam burger ni sebab ia akan ‘potong keharmonian’ rasa satay burger ni.

burger king kita satay ayam

Kuah kacang di atas whopper patty ayam melazatkan rasa burger ni. Macam mana pula rasa patty beef?

Pada yang nak lagi umph lagi, rasa dia burger ni, cuba minta tambah sos satay kat kaunter hehehe 😀

 

Overall, burger ni sedap dan yang penting, mengenyangkan. Memberi local delight kepada pengemar burger.

Zuan
Dah tak nampak Izara Aishah di Burger King.. Rindu pula dengan dia 🙁

Share
Comments
  1. Ezad Skytech
  2. Cik Itah
  3. sobri yaacob
  4. ohcikgu
  5. titan
  6. Jia Rizaira
  7. akubiomed
  8. Hairul Azni
  9. mai has
  10. Hazmin Hamudin
  11. ema
  12. hafidzramli
  13. ainun
  14. Raihanah Ahmad
  15. Anak Askar Pencen
  16. Bahrain
  17. Shafawi Hamzah
  18. Ainaa Roseberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge