Bersediakah Aku? Road To Property Millionaire

Howdy peeps,

Apa bikin weekend? Lepak-lepak dengan family? Dating? Apa? Baca Blog Uncle Zuan? Wow!!!

Sabtu lepas (22 June) aku join Seminar 7 Hari WTF: What to find? When to find? Where to find? di Kompleks Perbadanan Putrajaya. Pada yang tak pro area Putrajaya macam aku ni, memang mengharapkan bantuan GPS untuk untuk sampai ke lokasi (Thanks to Celcom and Android hehe). Speaker untuk seminar tersebut adalah yang tak lain tak bukan, penulis Best Seller untuk buku WTF?, saudara Faizul Ridzuan yang berjaya membeli 23 hartanah sebelum berumur 30 tahun.

Pada yang belum pernah mendengar nama Faizul Ridzuan dan ingin mengetahui mengenai beliau, boleh dapatkan buku beliau di kedai-kedai buku (MPH, Popular) yang berdekatan. Korang pasti rasa inspired dengan kisah bagaimana beliau dengan hanya bermodalkan RM2,000, berjaya mencipta portfolio hartanah bernilai jutaan ringgit.

Siapa pula speaker kedua? Speaker kedua adalah Saufi Karim, taiko Pelaburan Hartanah Tanpa Modal. Siapa Saufi Karim? hehe Order Buku Fizikal Pelaburan Hartanah Tanpa Modal + Video Khas Pelaburan Hartanah Tanpa Modal kalau nak tau cerita di sebalik kejayaan Saufi Karim pula..

seminar wtf faizul ridzuan 7 hari

Banyak input berguna yang aku peroleh di seminar ini. Antaranya adalah adalah bagaimana untuk terus mendapatkan loan 90% untuk pembelian rumah yang seterusnya meskipun dah ada lebih dari 2 rumah. Selain itu, bagaimana untuk kenalpasti hartanah yang boleh beri 10% rental yield dan keuntungan minimum 30% dalam masa 3 tahun? Dan banyak lagi input-input bagus yang menjawab persoalan aku selama ini.

Seminar ini berlangsung selama 7 hari, dari 22 June sehingga 30 June. Tidak memerlukan komitmen 7 hari untuk ke Putrajaya dan hanya perlu attend seminar pada 22 June (Sabtu) dan 30 June (Ahad). Baki 5 hari diberi tugasan secara online.

Pelbagai peringat pelabur hartanah yang hadir. Ada yang sudah membeli lebih dari 2 hartanah, ada yang sudah ada sebuah, dan ada yang masih belum membeli. Ramai yang datang memuji minat aku terhadap bidang hartanah bermula pada usia yang muda walau pun baru tamat pengajian dan masih belum bekerja. Aku totally inspired dengan Faizul yang bukan dari latar belakang orang senang, tapi boleh berjaya menjadi salah seorang real estate investor yang disegani.

faizul ridzuan wtf seminar

Biasiswa (money back) akan diberikan kepada 10 pelajar / attendee yang terbaik yang berjaya menyiapkan tugas-tugas yang diberikan. Jadi selama seminggu aku bertungkus-lumus untuk siapkan tugasan yang diberikan bagi mendapatkan biasiswa tersebut (sambil blogging hehe).

Till then.. wish me luck on biasiswa.. 😉

p/s: thanks to AbangEnsem kerna perkenalkan aku dengan bidang pelaburan hartanah. Tanpa tips dan tricks yang beliau selalu share di facebook, blog dan buku sempoi beliau, “Jangan BACA Buku Ini!” aku tak mungkin buka mata untuk letakkan bidang hartanah sebagai matlamat pelaburan jangkamasa panjang aku. Pada yang teringin nak berjinak ke dalam dunia pelaburan hartanah, apa kata ringankan diri korang ke Seminar Hartanah AE. Banyak input boleh diperolehi  inshaAllah. Happy belated birthday AE 🙂

Zuan

Comments
  1. sya_merpati putih88
  2. Ladfe Amir
  3. azwan
  4. kakiblog
  5. wawa
  6. adarain
  7. aisya lieza
  8. papa mifz
  9. aslam
  10. fyna
  11. Hairul Azni
  12. schaze zainn
  13. Hafizul
  14. hafizrahim
  15. titan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge