Bakar Lemak Ketika Di Rumah

Tajuk entri macam memberi harapan kepada awek comel di luar sana, dan menarik perhatian abang bob yang sedang mencari solusi untuk mendapatkan perhatian dari Zul Ariffin dan Neelofa. Tapi maaf bob, Neelofa milikku hehehe.

Tak bersenam, ada hati nak turunkan berat badan. Itu sindiran uncle kepada mereka yang kat luar sana yang tak sedar-sedar yang tanpa senaman, lemak tu takkan terbakar dengan sendiri.

bakar lemak dari rumah senaman kardio (1)

 

Senaman memang perlu sebab lemak tu takkan blah macam tu je kalau korang makan suppliment, makan buah yang memang boleh turunkan berat badan.

Tak dinafikan supplement yang ada di jual di pasaran harini, boleh turunkan berat badan korang, boleh bakar lemak korang. Suppliment harini memang power. Itu fakta.

Tapi hakikatnya nak turunkan badan tak semudah ABC special beb. Mesti ada ‘tol’ dia. Korang kena jaga diet la, kena pantang itu la, pantang makan ini la. Syok ke macam tu? Syok ke tengok uncle makan burger kat Burger King?

Tak syok kan?

program fit30 untuk turunkan berat badan tanpa ubat pelansing

DVD Fit30 workout di berikan secara PERCUMA. Korang hanya perlu bayar kos penghantaran sahaja. Akan di ajar teknik senaman kardio dan senaman berat yang boleh di lakukan di rumah. Dapatkan sekarang sementara taukeh masih bermurah hati.

Uncle tak jaga sangat pemakanan uncle, tanya kawan-kawan uncle kalau tak percaya. Diorang tau yang uncle kuat makan. Bila keluar je makan, bila makan je keluar. Berat maintain 56 kg ke 58 kg okay sehingga harini hehe.

Rahsia uncle maintain berat badan uncle? Senang je.

Setiap kali makan, dalam juadah uncle, uncle akan pastikan ada sayur. Kalau tak ada sayur dalam meal uncle, uncle akan pastikan pula air yang uncle minum adalah minuman kurang gula. Jadi biasanya uncle akan minum air suam, air limau suam atau air soya tanpa ais. Dua ni uncle biasa praktis dari kecik.

Uncle memang elakkan minum ais. Jarang sekali la minum ais. Tak silap kalau banyak minum minuman ada ais, lagi cepat gemuk. Fakta ni uncle tak boleh nak verify la, korang boleh google sendiri untuk maklumat lanjut. Selalu uncle order air panas je sampai orang kata “kau ni macam orang tua la” haha uncle peduli apa, uncle nak pakai lama body uncle pinjam ni.

Selain tu juga, uncle suka berpeluh. Yup!

Tolong jangan bayangkan orang lain selain dari uncle dalam gambar ini

Tolong jangan bayangkan orang lain selain dari uncle dalam gambar ini

Kadang uncle masuk gym untuk sado-kan diri yang tak sado-sado ni, kadang uncle ke taman tasik untuk mencuci mata (ehhh berjoging la hehe), kadang uncle bermain futsal. Sejak berkurun uncle amalkan untuk berpeluhkan diri. Memang tak sedap badan kalau dalam seminggu tu uncle kurang berpeluh atau workout.

Jadi, simple kan tips maintain kurus uncle? Senang untuk di praktikkan.

Selain dari tu, korang boleh dapatkan DVD FIT30 secara percuma untuk belajar cara senaman kardio dan senaman berat yang boleh di lakukan di lakukan hanya di rumah. Tak payah pi mana mana, dok umah je dah boleh bakar lemak.

Ok kalau dah try tengok dan praktiskan apa yang di ajar dalam DVD FIT30 tu, jangan lupa datang balik blog uncle kasi tinggal komen sebagai testimoni. Testimoni korang bakal membantu orang lain yang mencari DVD macam ni 😀

Nota kaki: Minggu depan dah raya ek? Uncle tak shopping lagi. Sapa nak teman uncle shopping baju raya? hehe

Comments
  1. mrhanafi
  2. Rozapk
  3. nani
    • Uncle Zuan
  4. Miera Nadhirah
  5. Syazana Zainuddin
  6. Riza Afzan Asri
  7. omydroid
  8. Dr Fattah
  9. Ikhwan
  10. akubiomed
  11. Hanafi Abdullah
  12. mawardi yunus
  13. sensasi2020
  14. Noriza Rahman
  15. Index Apk
  16. Faizal Nizam
  17. titan
  18. Khir Khalid
  19. Jia Rizaira
  20. emalin mohd
  21. Ina Ainaa
    • Uncle Zuan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge