7 Kelebihan Dan Faedah Menyimpan Di Dalam Tabung Haji

Assalamualaikum, Salam Ramadhan dan Salam Sejahtera. Dalam tak sedar dah seminggu kita berpuasa. Dalam tak sedar juga, Blog Denaihati telah berusia 5 tahun. Selamat ulang tahun ke 5 kepada Denaihati, semoga terus success di dunia blogging. :)

Anda menyimpan di dalam ASB atau Buku Akau Simpanan Tabung Haji(TH)? Pada pendapat anda mana lagi bagus?Menyimpan di dalam ASB atau TH?

Pada tahun lepas iaitu 2012, TH telah memberikan 6.5% bonus tahunan dan 1.5% bonus khas kepada pendeposit mereka. Walaupun tak sebesar jumlah anda boleh dapat jika simpan di dalam ASB, tetapi TH ada kelebihan tersendiri yang mampu menyaingi ASB.

 

Ketahui 4 jenis emas yang patut anda elakkan daripada membeli.

 

Berikut adalah 7 kelebihan dan faedah menyimpan di Tabung Haji yang anda patut tahu sebelum menyimpan di dalam Tabung Haji:

7 Kelebihan Dan Faedah Menyimpan Di Dalam Tabung Haji

7 Kelebihan Dan Faedah Menyimpan Di Dalam Tabung Haji

 

Menarik bukan? Yang pasti, tak perlu pening kepala pasal zakat dan cukai sebab TH akan uruskan untuk anda :)

Haiyya Alal Falah~
Mari menuju kejayaan!

 

sumber www.tabunghaji.gov.my

-Zuan-

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

67 thoughts on “7 Kelebihan Dan Faedah Menyimpan Di Dalam Tabung Haji”

  1. Nak simpan bayank2 duit di tabung haji boleh ker? dgr ada org kata x boleh…
    Hafiz recently posted…Tips-tips Produktiviti Semasa MengulangkajiMy Profile

  2. bank ni jgk antara bank yg bagi dividen tertinggi compared to bank lain. tp better beli emas kalau nk simpan lama. hee
    blog amir recently posted…Business Online Shaklee yang sangat Superb!My Profile

    1. hehe ada fikir mau beli emas juga.. ada tempat rekomen beli emas yang bagus tak? Public gold ok?
      Zuan recently posted…Kenapa Den Suka Baca Buku?My Profile

  3. saya menyimpan dalam unit amanah patuh syariah. Selain itu simpan juga tempat lain. Buat pilihan sebaiknya untuk masa depan.
    daddydee recently posted…Jangan Beli Ebuku Teknik SEO Merah JambuMy Profile

  4. aku memang masuk dalam tabung haji je.. sebelum ni 7 tahun tak sentuh banyak jugak la dia naik hehe
    topo recently posted…Evolusi Kostum Wolverine dari Tahun 1974-2013My Profile

  5. Menabung tanpa was was. Paling penting bab zakat dah automatik tolak yang buat kita tenang.
    Adam Roslan recently posted…Bagaimana SeductiveX menambah Like di Fanpage?My Profile

    1. ya betul, jangan ada was-was jika menyimpan untuk sesuatu yang lebih baik. Kadang kita terlupa bayar zakat, tapi bila dah simpan di dalam TH, tak perlu bimbang lagi ^^

  6. Yang penting semua urusan perniagaannya patuh syariah. Selain daripada dividen yang tinggi, simpanan juga boleh dilakukan tanpa had macam ASB yang cuma membenarkan kita simpan maksimum 200K.

    Apa lagi yang kita cari di dunia ini selain redho Allah. Duit beranak banyak-banyak pun kalau tak halal tak guna juga.
    Cikgu Hairul recently posted…Wajarkah Dibenarkan Pengeluaran Wang KWSP Untuk Membayar Hutang Kad Kredit?My Profile

  7. anak-anak lahir ritu terus buat 3 akaun. 2 akaun untuk si kembar Aisya & 1 akaun lagi untuk diri sendiri. walaupun agak lambat buat akaun tapi takpa, inshaAllah ada rezeki, ke Mekah lah diriku :)
    nazra recently posted…Kenapa kita perlukan Gamma Linolenik Acid (GLA)?My Profile

  8. dua2 Oshin ada…TH dari kecik mak ayah dah buatkan dan potong dari gaji mereka..sekarang Oshin lah kena masuk sendiri dalam akaun.. ASB pulak baru tahun ke-4 tak silap… bolehlah ada simpanan sikit bila dapat dividen awal tahun tu hehe

  9. Alhamdulillah dari kecik lagi memang mak dan ayah dan mulakan simpanan TH untuk kami adik beradik.

    Insya-Allah ada rezeki sikit-sikit kami akan teruskan… rezeki dan niat ke rumah Allah tu besar pahalanya!

    1. oic, hehe kecil lagi dah menabung di tabung haji. Aku uitm yang buatkan, tau tau dah ada account.. sekarang sedang mula menyimpan ^^

  10. Buat akaun untuk mak abah.. duit dah cukup.. Tapi abah dah pergi dahulu mengadap ilahi.. Btw blog bro dah ada perubahan.. lebih lawa.. gud job fren..
    Irwan Alessa recently posted…Muka Baru BlogMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam